geschiedenis

De ontstaansgeschiedenis van Van Elst

Aan het eind van de 19e eeuw heeft de heer Van Elst, als boekbinder, het bedrijf Van Elst opgestart. Zijn zoon Jan heeft het bedrijf na de Tweede Wereldoorlog overgenomen.

De eerste uitgave van het Reformatorisch Dagblad was op 1 april 1971. Dit was ook de dag dat Tjipke Bruinsma het bedrijf overnam van Jan van Elst. Het Reformatorische Dagblad liet vervolgens vele jaren dagelijks de krant banderen en adresseren bij Van Elst. Ondertussen zijn we bijna 45 jaar verder. Inmiddels staat de tweede generatie, Onno Bruinsma, alweer ruim 20 jaar aan het roer.

Van Elst kent een rijke historie. In de jaren ’70/'80 groeide het bedrijf van 3 naar 12 medewerkers en werd de handelsnaam EGAA geïntroduceerd. In 1990 werkten 90 medewerkers in de drieploegendienst 6 werkdagen per week. Er werden vooral tijdschriftachtige producten verwerkt. Daarnaast was er ook nog een vestiging in Nieuwegein.

In 1995 is EGAA zelfstandig verder gegaan en is Van Elst met 20 medewerkers een geheel eigen koers gaan varen; een regionale binderij in Apeldoorn met een specialisatie in het afwerken van tijdschriftachtig producten. In de zomer van 1998 is Van Elst verhuist naar de huidige locatie: Schumanpark 75 te Apeldoorn.

In het begin van de 21e eeuw is Veso Apeldoorn B.V. opgericht. Veso richtte zich in eerste instantie op het verpakken en verzend gereedmaken van tijdschriften, maar ook op vragen naar nieuwe diensten en/of producten waaronder bijvoorbeeld mailactiviteiten in de breedste zin van het woord.
Door samen te werken met een opdrachtgever was Veso gespecialiseerd in het 100%-proof vergaren en verpakken van allerhande papieren- en kunststofitems. Op afroep kunnen dagelijks, in vele variabele samenstellingen, pakketten worden vervaardigd zoals bijvoorbeeld ten behoeve van het het assemblageproces van diverse computerhardware leveranciers als Logitec e.d.

Begin 2012 is er een nieuwe weg ingeslagen; naast het specialisme van adresgerelateerde dataverwerking zijn er een aantal andere ontwikkelingen gaande. Veso ontwikkelde zich als Direct Mail specialist; maar is inmiddels opgegaan in Van Elst Grafische Afwerking,

Begin 2020 heeft Onno Bruinsma afscheid genomen van het bedrijf, en is het bedrijf overgenomen door Jacco de Jonge, een bekende naam binnen de grafische industrie. Jacco heeft het bedrijf overgenomen met als doel om het specifieke afwerken voor de grafische industrie te behouden.

Nieuwsgierig geworden?

Naar wat wij kunnen en/of wat het gaat kosten?
Vraag vrijblijvend een offerte aan of informatie op via onderstaande contact gegevens.

Of vul het formulier hiernaast in.

Contact gegevens

Schumanpark 75, 7336 AS  Apeldoorn

T - 055 543 3280

Email - info@vanelst.org

Of laat hier je gegevens achter:

Vul hier het nummer in waarop je bereikbaar bent.