VOUWEN

Vouwen en grafische afwerking

Van Elst en vouwen: brochures, boeken, DM, folders... u levert het aan en wij vouwen het. Kruis of parallel: met onze machines maken we elke flexibele opstelling die uw product nodig heeft. We denken graag mee in uw creatieve proces om de meest attractieve folder te ontwikkelen. We kunnen ook zeker wat betekenen voor brochures, magazines of tijdschriften. Met onze nieuwe vouwmachines zijn we al menige uitdaging aangegaan en ... natuurlijk is het goed gegaan.

Hoe

Tijdens het vouwen kunnen de machines kunnen ook in-line perforaties aanbrengen. We maken onderscheid naar tak perforeren, tak-snijden en rillen.

 

Het maximaal te verwerken formaat is 820 x 1200 mm. En ook een a4 vouwen doen we voor u! Zo bewerken we de aangeleverde drukvellen in voorbereiding op bijvoorbeeld het brocheren, garenloos of gehecht, voor de te vouwen katernen. Onze machines, waaronder Heidelbergs, weten hoe ze een katern of folder moeten vouwen

Wat

Genoeg vouwtechnieken om uit te kiezen. We onderscheiden ons in: katernen vouwen en folders, brochures vouwen.

Katernen

Het aantal pagina's wat wij kunnen vouwen in een katern is 4 tot en met 64 pagina’s. We kunnen tot en met 12 slagen vouwen in 2, 3 of 4 kruisvouw.

Eindproducten zijn meestal tijdschriften, brochures of boeken. Deze katernen worden verder afgewerkt door te brocheren en schoon te snijden. Voor meer informatie over brocheren klik hier.

Folders en brochures

Brochures of folders aantrekkelijk maken door de media die er op staat op een spannende manier te laten zien? De mogelijkheden zijn legio. De volgende vouwtechnieken beheersen wij goed:

./. zig-zag, z of harmonica vouw: Bij een zig-zag vouw wordt het papier parallel gevouwen en net als bij een luikslag twee keer gevouwen. Een zig-zag vouw kunt u ook zien als een harmonica vouw en wordt meestal gebruikt voor folders of landkaarten.

./. luik vouw: onderscheid naar de open luikvouw en de gesloten luikvouw. Bij de open wordt de folder of brochure aan beide kanten met een parallel vouw naar binnen gevouwen zodanig dat het middelste gedeelte bedekt is door de beide uiteinden. De gesloten luikvouw gaat nog een stapje verder. De brochure met open luikvouw wordt nog een keer gevouwen waardoor de gesloten luikvouw ontstaat.

./. wikkel vouwen: bij de wikkel vouw wordt eerst 1 kant naar binnen gevouwen waarna het andere uiteinde parallel over de andere kant wordt gevouwen.

./. 3, 4 of 5 luikslag ook wel c vouw: de folder wordt op verschillende manieren gevouwen met 3, 4 of 5 wordt aangegeven hoeveel 'luiken' er zijn in de folder. Bij een a4 zou je de folder in 3 kolommen moeten indelen.

Nieuwsgierig geworden?

Naar wat wij kunnen en/of wat het gaat kosten? Vraag vrijblijvend een offerte aan of informatie op via onderstaande contact gegevens.

Of vul het formulier hiernaast in.

Contact gegevens

Schumanpark 75, 7336 AS - Apeldoorn

T - 055 543 3280

Of laat hier je gegevens achter:

Vul hier het nummer in waarop je bereikbaar bent.